De Gendt troeft Weening af in Catalonië

De Gendt troeft Weening af in Catalonië ANP

De Belgische wielrenner Thomas de Gendt heeft de koninginnenrit gewonnen in de Ronde van Catalonië. Pieter Weening leek lang op de zege af te koersen, maar de Belg kwam terug en reed hem in de slotfase voorbij.

Het regende aanvallen in de vierde etappe van de Spaanse rittenkoers, die over verschillende heuvels leidde maar vooral draaide om de laatste klim van buitencategorie. Weening liet op die klim De Gendt achter en haalde koploper Imanol Erviti in. De renner van Team Roompot reed het grootste deel van de klim naar Port Ainé alleen op kop.

Toch werd hij uiteindelijk zesde. Toen De Gendt eenmaal voorbij was gestoven, brak Weening en zag hij ook nog enkele favorieten passeren. Met name Nairo Quintana en Alberto Contador vochten een verbeten duel uit, dat uitviel in het voordeel van Quintana. Die werd uiteindelijk tweede in de etappe, Richie Porte eindigde als derde. De Australiër klopte Contador in een laatste sprintje.

Quintana nam bovendien de leiding in het algemeen klassement over van Daniel Martin. De Ier finishte in dezelfde tijd als Chris Froome, die door zijn grote rivalen Quintana en Contador op ongeveer een halve minuut werd gereden op de slotklim.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu