De Graafschap boekt tweede overwinning

De Graafschap boekt tweede overwinning ANP

De Graafschap heeft zaterdag de tweede overwinning van dit seizoen geboekt. De hekkensluiter van de eredivisie was op de eigen Vijverberg met 2-0 te sterk voor Excelsior. Cas Peters opende in de 71e minuut de score, nadat doelman Tom Muyters de bal precies voor zijn voeten had gebokst. Vincent Vermeij besliste de wedstrijd in blessuretijd.

De Graafschap kwam door de tweede zege van dit voetbaljaar op acht punten, vijf minder dan SC Cambuur dat zeventiende staat. Het bezorgt de ploeg van trainer Jan Vreman ongetwijfeld nieuwe hoop in de strijd tegen degradatie, al is de achterstand op de 'veilige' vijftiende plaats van Roda JC nog steeds groot. Excelsior moet na de negende nederlaag van het seizoen en de derde op rij ook steeds meer naar beneden gaan kijken.

Opvallend gezicht in de basis bij Excelsior was Luigi Bruins. De Rotterdamse middenvelder stond eerder op de middag zijn vrouw bij, die beviel van een dochter. Enkele uren later vond de kersverse vader zichzelf terug op het veld van De Vijverberg.

Schaarse kansen

Beide ploegen boden de toeschouwers weinig spektakel. Voor Excelsior leek niet verliezen belangrijker dan de volle buit meenemen, de 'Superboeren' missen simpelweg de kwaliteiten om een tegenstander de wil op te leggen. Kansen waren dan ook schaars op De Vijverberg. Brandley Kuwas testte doelman Hidde Jurjus van De Graafschap met een schot van afstand en spits Tom van Weert tikte de bal alleen voor Jurjus naast. Aan de andere kant onderscheidde doelman Muyters zich door kort voor rust met zijn benen een inzet van Peters uit zijn doel te ranselen.

Het degradatiegevecht werd in de 71e minuut opengebroken uit een spelhervatting. Muyters bokste een vrije trap precies in de voeten van de vrijgelaten Peters, die geen fout maakte voor open doel. Vermeij zorgde in de extra tijd voor opluchting en euforie in Doetinchem.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu