De Graafschap pakt ADO in: 3-1

De Graafschap pakt ADO in: 3-1 ANP

De Graafschap heeft woensdag zijn derde zege van het seizoen geboekt. De club uit Doetichem won in het eigen stadion de Vijverberg in de stromende regen met 3-1 van ADO Den Haag. De Superboeren blijven de hekkensluiter in de eredivisie, maar liepen wel drie punten in op nummer zeventien SC Cambuur, dat met 3-1 verloor van AZ. Het verschil bedraagt nog twee punten.

De Graafschap kwam op achterstand door een treffer van ADO-spits Mike Havenaar en moest lang wachten op succes voor de Haagse goal, maar de aanvalslust werd in de laatste twintig minuten van het duel beloond met doelpunten van Vincent Vermeij, Karim Tarfi en Cas Peters. ADO Den Haag zakte door de nederlaag naar de twaalfde plaats.

ADO stond na negen minuten al voor. Een corner van Edouard Duplan rolde langs alle verdedigers van De Graafschap voor de voeten van Havenaar, die simpel intikte en in zijn honderdste eredivisieduel zijn honderdste competitiedoelpunt uit zijn carrière bijschreef.

Dreiging

Een euvel dat de Superboeren al het hele seizoen achtervolgt is dat het moeizaam tot scoren komt en de wedstrijd tegen ADO leek er aanvankelijk een nieuw bewijs van. De thuisclub trok na de snelle tegengoal moedig ten aanval op de doorweekte grasmat, creëerde kans op kans, maar verzuimde telkens af te maken. Onder anderen Peters en Bryan Smeets misten opgelegde mogelijkheden.

Na de rust was er meteen dreiging van de ploeg van trainer Jan Vreman. De kopbal van Bart Straalman was nog een prooi voor Martin Hansen, maar de Haagse goalie had het nakijken in de 69e minuut, toen spits Vermeij alert reageerde en de gelijkmaker binnen tikte. Karim Tarfi ramde een kleine tien minuten later de bal hard in het net en deed De Vijverberg ontploffen. Peters maakte het feest in Doetinchem met zijn beheerste schuiver in blessuretijd nog uitbundiger.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu