De Graafschap terug op laatste plaats

De Graafschap terug op laatste plaats ANP

De Graafschap is terug op de laatste plaats in de eredivisie na het verlies zondag op eigen veld tegen sc Heerenveen (0-1). De ploeg van trainer Jan Vreman slaagde er niet in om het overwicht en grote aantal kansen voor rust om te zetten in doelpunten. De Friezen wisten in de tweede helft het doel van de tegenstander wel te vinden. Morten Thorsby scoorde zijn eerste eredivisiedoelpunt nadat de verdediging van de thuisploeg een schot van Henk Veerman niet goed weg kreeg.

Blakend van zelfvertrouwen verscheen De Graafschap zondag voor eigen publiek aan de aftrap. De ploeg die was bestempeld als degradatiekandidaat nummer één presteert na de winterstop uitstekend en pakte sinds de hervatting van het seizoen al negen punten. De thuisploeg zocht de aanval en stapelde kans op kans maar werd niet beloond met een doelpunt. Bovendien weigerde scheidsrechter Kevin Blom de bal op de stip te leggen nadat een schot van Cas Peters met de hand werd tegengehouden door Joost van Aken.

Heerenveen zit in een moeizame fase en hoewel er drie wedstrijden op rij niet werd gewonnen, handhaafde trainer Foppe Haan zijn basiselftal van de afgelopen keren. Zijn team kwam op de Vijverberg lang niet in het stuk voor. In de tweede helft slaagden de Friezen er beter in om de tegenstander weg te houden bij hun doel en tegen de verhouding in kwamen ze op voorsprong. Omringd door de complete verdediging van De Graafschap wist Veerman een schot te lossen en met wat geluk belandde de bal voor de voeten van Thorsby die trefzeker was.

Met een extra aanvaller probeerde Vreman nog iets te forceren maar dat lukte niet. Invaller Nathan Kabaselé was in de slotfase twee keer dicht bij de gelijkmaker maar hij miste. De Graafschap is op de ranglijst voorbijgestreefd door SC Cambuur dat zaterdagavond PEC Zwolle versloeg.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu