De Graafschap van laatste plaats

De Graafschap van laatste plaats ANP

Willem II is er zaterdagavond niet in geslaagd om voor eigen publiek te winnen van degradatiekandidaat De Graafschap. De Tilburgers wisten hun kansen niet te benutten en voor de derde keer op rij werd er doelpuntloos gelijkgespeeld: 0-0.

De nieuwe, onwennige voorhoede van Willem II komt nog maar moeizaam tot scoren. In de vorige twee wedstrijden werd het doel van de tegenstander ook al niet gevonden. Zaterdagavond was Willem II slordig in de afronding. Een hard schot van Guus Hupperts werd gered door de jonge en talentvolle keeper van De Graafschap, Hidde Jurjus. Clubtopscorer Erik Falkenburg was voor rust al drie keer dichtbij. Nieuwkomer Bartholomew Ogbeche wordt bij de Tilburgers nog niet vaak gevaarlijk. De Nigeriaanse aanvaller die in de afgelopen transferperiode van SC Cambuur kwam leverde Robbie Haemhouts wel een prima mogelijkheid om te scoren, maar ook hij miste.

Na rust werd Willem II bleef Willem II kansen missen. Ogbeche schoot over en Jurjus keerde een schot van Falkenburg. In de slotfase kopte Dries Wuytens nog net naast. Lichtpuntje voor Willem II was de terugkeer van Terrel Ondaan, die als invaller zijn eerste speelminuten maakte van dit seizoen. De 22-jarige aanvaller stond meer dan zeven maanden aan de kant, nadat hij in mei zijn kruisband had afgescheurd.

Afstandsschot

De Graafschap liet heel weinig zien. Het enige wapenfeit voor rust was een afstandsschot van Bryan Smeets. In de counter werd de ploeg in de tweede helft nog wel een paar keer gevaarlijk. Bij De Graafschap vierde Dean Koolhof zijn rentree, nadat hij in augustus een zware liesblessure had opgelopen.

De Graafschap pakte eind september tegen Willem II in de slotfase het eerste punt van het seizoen (2-2). Het gelijkspel zaterdagavond werd beloond met een stijging op de ranglijst van de eredivisie. De club die gedoodverfde degradatiekandidaat is, verliet de laatste plaats en staat nu op doelsaldo boven SC Cambuur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu