De Graafschap verspeelt zege tegen NEC

De Graafschap verspeelt zege tegen NEC ANP

De Graafschap heeft zondag weer een punt gesprokkeld in de strijd tegen degradatie door de thuiswedstrijd tegen NEC gelijk te spelen: 1-1. De Doetinchemmers blijven laatste in de eredivisie, maar verkleinden de achterstand op SC Cambuur tot één punt. NEC is vijfde.

Het duel op De Vijverberg begon voor NEC met een tegenvaller, toen Mohamed Rayhi zich al na vijf minuten moest laten vervangen. Hij verloor een tand toen hij in een kopduel met zijn mond op het hoofd van een tegenstander belandde en werd vervangen door Marcel Appiah. De Nijmegenaren kregen kort daarna wel de eerste kans van de wedstrijd toen Wojciech Golla uit een hoekschop eerst op doelman Brad Jones schoot en de rebound in diens handen kopte.

In de tegenaanval kwam de thuisploeg na tien minuten spelen op voorsprong. Andrew Driver volleerde tegendraads in de verre hoek op aangeven van de opgekomen Tolgahan Cicek. De Graafschap had het betere van het spel tegen een aanvallend onmachtig NEC, maar grote kansen bleven ook aan Doetinchemse zijde uit.

Duel

Met het inbrengen van aanvaller Christian Santos voor middenvelder Janio Bikel probeerde NEC-trainer Ernest Faber in de tweede helft meer grip op het duel te krijgen. Toch kreeg De Graafschap vlak na de hervatting een enorme kans de voorsprong te vergroten. Vincent Vermeij schoot van dichtbij op Jones en kopte uit de rebound net naast. De hectische eerste minuut van de tweede helft werd afgesloten met een rode kaart voor De Graafschap-speler Karim Tarfi, die met hoog geheven been inkwam op de enkels van Santos.

De Graafschap legde zich met tien man toe op het verdedigen van de voorsprong en bleef lang op de been. Behalve een schot van Anthony Limbombe op de paal kwam NEC er niet doorheen, totdat invaller Marcel Ritzmaier tien minuten voor tijd binnen kon tikken uit een rebound.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu