De Groene Uilen onnodig onderuit

De basketballers van De Groen Uilen zijn 2016 slecht begonnen. Het thuisduel leverde een 71-84 nederlaag op tegen Punch, een concurrent uit de onderste regionen van de promotiedivisie.

,,Absoluut onnodig’’, oordeelde coach Hans Nieboer na het verlies in de Willem Alexanderhal. ,,Deze partij hadden we moeten winnen, maar mijn ploeg mist op sommige momenten ervaring en is in onbalans.’’

De eerste helft was duidelijk voor de Groninger studentenploeg na kwartstanden van 18-16 en 37-31. Na rust ging het volledig mis. Punch achterhaalde De Groene Uilen al in het derde kwart (56-56) en sloeg in de slotfase van het duel genadeloos toe.

,,We vergaten te verdedigen, opdrachten werden in het veld niet uitgevoerd en aanvallend namen mijn spelers rare opties. We spelen nog met vier spelers uit het kampioensteam. De andere spelers zijn jong, missen de nodige kwaliteit en een portie gogme op seniorenniveau’’, verklaarde Nieboer na het verloren duel.

,,We moeten dit maar zien als een overbruggingsjaar waarin de jonge spelers kunnen groeien. Volgend jaar staat er een sterker team en kan De Groene Uilen weer goed meedoen in de promotiedivisie.’’ Rico Bakker was topscorer voor De Groene Uilen met 21 punten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu