De Jong: Oranje kan over de hele wedstrijd nog verbeteren

De Jong: Oranje kan over de hele wedstrijd nog verbeteren ANP

Het Nederlands elftal kan over de hele wedstrijd nog verbeteren in het systeem dat bondscoach Louis van Gaal voor ogen heeft voor het WK in Qatar in november. Dat zegt Frenkie de Jong in Warschau een dag voor het duel met Polen in de Nations League.

De middenvelder van FC Barcelona vindt dat Oranje in fases goed heeft gespeeld. "We hebben in fases al een goed niveau gehaald, bij België of tegen Duitsland in de tweede helft", zegt De Jong. "Zeker over negentig minuten kunnen we ons nog verbeteren. Ik denk dat er veel potentie in de groep zit en in dit systeem met deze spelers."

De wedstrijd van donderdag in de Nations League tegen Polen en die van zondag tegen België staan volgens De Jong op zichzelf. "We willen eerste worden in de groep en naar de finaleronde van de Nations League gaan", zegt de middenvelder. "Maar het zijn ook goede wedstrijden om je voor te bereiden op het WK. Het zijn goede meetmomenten."

Een van die meetmomenten is het verdedigen van tegenstander Robert Lewandowski, de Poolse spits die sinds kort de teamgenoot van de international is bij Barcelona. De Jong heeft nog geen tips gegeven aan zijn ploeggenoten in de defensie. "Daar hebben we een goede staf voor. Ik denk dat we moeten zorgen dat hij zo min mogelijk in scoringspositie komt."

Nieuws

menu