De Jong verrast met tweede plek op 500 meter

De Jong verrast met tweede plek op 500 meter ANP

Antoinette de Jong is zaterdag bij de EK allround in Minsk verrassend op de tweede plaats geëindigd van de 500 meter. De 20-jarige schaatsster van Justlease.nl eindigde in een tijd van 39,76 seconden. Daarmee was ze slechts 0,02 seconde langzamer dan de Noorse winnares Ida Njatun (39,74).

Titelverdedigster Ireen Wüst belandde met 39,90 op de derde plek. Haar Tsjechische rivale Martina Sablikova, tegenstandster van de viervoudige olympisch kampioene in de laatste rit, hield de schade beperkt met een tijd van 39,98, goed voor de vierde plaats. Marije Joling reed de zesde tijd (40,33).

De EK allround is voor Wüst de eerste internationale krachtmeting van het seizoen. De viervoudig kampioene, geplaagd door blessureleed en zorgen over het uitblijven van een hoofdsponsor, wist zich eind oktober in Enschede niet te plaatsen voor de eerste serie wereldbekerwedstrijden. Eind december maakte Wüst, inmiddels met een geldschieter voor haar nieuwe ploeg, een geslaagde rentree bij de NK afstanden in Heerenveen.

Niveau

,,Ik weet niet of ik nu al goed genoeg ben om hier mijn vijfde Europese titel te winnen'', liet de 29-jarige Brabantse vooraf weten. ,,Voor mij is het in elk geval een belangrijk toernooi om verder te groeien naar het vereiste niveau voor de WK afstanden half februari in Rusland.''

Wüst won vorig jaar bij de EK in Rusland de 500 meter, met een grote marge op Sablikova (39,24 tegen 40,06).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu