De Rooy neemt geen risico's meer

De Rooy neemt geen risico's meer ANP

Trucker Gerard de Rooy is donderdag met een bekeken race op de zesde plaats geëindigd in de zware elfde etappe in de Dakar Rally tussen La Rioja en San Juan in Argentinië. Zijn achterstand op de Russische winnaar Edoeard Nikolajev bedroeg na een klassementsproef van 431 kilometer over veel zand en stenen bijna veertien minuten. Pieter Versluis kwam op ruim vijf minuten als tweede binnen, kort daarna gevolgd door landgenoot Ton van Genugten op de derde plek.

De riante voorsprong van De Rooy in het klassement van de Dakar Rally kwam niet in gevaar. De marge met nummer twee Airat Mardejev uit Rusland bedraagt nog altijd 1 uur en ruim 9 minuten.

De Rooy sloeg woensdag een grote slag, Hij won weliswaar de tiende etappe niet, maar met zijn tweede plaats achter zijn verrassende landgenoot Pascal de Baar pakte hij een voorsprong van ruim vijf kwartier op zijn naaste belager Mardejev. De Rooy liet daarna weten dat hij niet van plan was om nog veel risico te nemen in de resterende etappes. De finish van de Dakar Rally is zaterdag in Rosario.

Nieuws

Meest gelezen

menu