Trainers Van der Ree en Lukkien blikken vooruit op cruciale tweestrijd tussen FC Groningen en FC Emmen: 'Ik voel in de kleedkamer wel dat dat iets extra’s met zich meebrengt'

Grote belangen, enorme druk en een nagenoeg volle Euroborg. De ingrediënten lijken aanwezig te zijn voor een memorabele editie van de Hondsrugderby. Trainers Dennis van der Ree en Dick Lukkien blikken vooruit op de tweestrijd tussen FC Groningen en FC Emmen.

Illustratie: Infographics DVHN

Illustratie: Infographics DVHN

Op de vraag of hij er zin in heeft, antwoordt Dick Lukkien gevat: „Is de paus katholiek? Natuurlijk heb ik er zin in!” De toon is direct gezet tijdens het perspraatje voorafgaand aan het belangrijke duel tussen FC Groningen en FC Emmen. „Dat beide ploegen onderin de eredivisie vertoeven, speelt natuurlijk een rol”, vervolgt de trainer van FC Emmen. „De druk staat er vol op. Om perspectief te creëren moet er gewonnen worden. Dat geldt misschien nog iets meer voor FC Groningen dan voor ons. Wij kunnen de voorsprong vergroten, zij kunnen daarentegen weer in het land der levenden komen.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's