De eerste marathon op natuurijs in Noordlaren gaat door! Publiek wegens coronamaatregelen helaas niet welkom

De eerste marathon op natuurijs gaat door in Noordlaren. De KNSB heeft dat zondagmiddag bekend gemaakt. De dameswedstrijd start om 19.00 uur, de heren om 20.00 uur. Bij de wedstrijd mag helaas geen publiek aanwezig zijn.

KNSB-competitieleider Willem Hut maakte het nieuws zondagmiddag bekend, nadat hij had gemeten of het ijs in Noordlaren dik genoeg is.

De vrouwen rijden vanaf 19.00 uur een wedstrijd over 80 ronden op het parcours aan de Zuidlaarderweg, achter basisschool De Rieshoek. Het mannenpeloton rijdt vanaf 20.00 uur 125 ronden.

Noordlaren wint na twee jaar van Haaksbergen

De strijd om de eerste marathon op natuurijs gaat de laatste jaren vooral tussen de ijsverenigingen in Noordlaren en Haaksbergen. De laatste twee keer kwam Haaksbergen als winnaar uit de bus.

Op 21 januari 2019 wonnen Simon Schouten en Rixt Meijer de laatste wedstrijd op Nederlands natuurijs. De laatste marathon die in Noordlaren werd verreden was op 18 januari 2017, met dezelfde Simon Schouten en Lisa van der Geest als winnaars.

 

De kans is klein dat hierna meer wedstrijden volgen, want er wordt morgen alweer forse dooi verwacht. Voor de dames en heren van de topdivisie is dit een unieke voorbereiding op de NK Marathon, op 1 januari op kunstijsbaan De Meent in Alkmaar.

 

Nieuws

Meest gelezen

menu