De eerste prijs van het seizoen en meer goed nieuws voor FC Groningen in Hoogkerk, waar jubilaris Velocitas met ruime cijfers werd verslagen

FC Groningen heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De profvoetballers gingen woensdagavond met de Piet Fransen Bokaal naar huis, nadat jubilaris Velocitas met 0-9 was verslagen. Daar bleef het niet bij. Er was meer goed nieuws voor de noordelijke voetbaltrots op sportpark De Verbetering in Hoogkerk.

Liam van Gelderen (rechts) met de Piet Fransen Bokaal. De gelegenheidsaanvoerder van FC Groningen kreeg de beker uit handen van Jan van Dijk en de beide dochters van het overleden clubicoon.

Liam van Gelderen (rechts) met de Piet Fransen Bokaal. De gelegenheidsaanvoerder van FC Groningen kreeg de beker uit handen van Jan van Dijk en de beide dochters van het overleden clubicoon. Foto: Jan Westman

Het werd woensdagavond een ware happening op het veld van HFC ‘15, waar Velocitas het 125-jarig bestaan luister bijzette met de wedstrijd tegen FC Groningen. De wedstrijd werd in Hoogkerk gespeeld, omdat de profs weinig trek hadden in het kunstgras van de Stadse jubilaris. Vooraf maakte organisator John Schokker veel tamtam rond het duel, iets dat de bekende makelaar wel is toevertrouwd.

Twee bekerwinnaars

Nieuws

menu