De jeugdopleiding van FC Emmen lijkt klaar voor komend seizoen. Trainersstaf van de club uit Drenthe is compleet, en zo ziet die eruit

Kampioensfoto van FC Emmen onder 21. Foto: FC Emmen

De jeugdopleiding van FC Emmen lijkt klaar te zijn voor het komende seizoen. De Drentse club heeft de juiste poppetje op de juiste posities neer kunnen zetten.

FC Emmen spreekt zelf van een stap voorwaarts ten opzichte van de situatie hiervoor, voornamelijk in de kwaliteit van de trainingen. Onlangs werd bijvoorbeeld nog een extra fulltime-trainer aangetrokken en werd de staf uitgebreid met (assistent)trainers die beschikken over het UEFA A-diploma.

Nieuwe trainers FC Emmen jeugd

De nieuwe trainers binnen de opleiding zijn Mark Looms, Ommar Jager, Harold Wekema, Danny Husers en Richard Wolf. Daarnaast is er in de persoon van Gregory Wismeijer een trainer aangesteld die zich samen met Willem van Loenen gaat richten op de samenwerking met amateurclubs uit de regio.

Kampioenen

Afgelopen seizoen werden meerdere elftallen van de jeugdopleiding van FC Emmen kampioen. Onder 21 lukte dat met spelers als Leonel Miguel, Remy van Ekeris en Ben Scholte. Ook Onder 18 pakte de hoofdprijs, onder leiding van Nico Haak. Haak staat komend seizoen aan het roer bij Onder 21.

Hoewel FC Emmen dus van een verbetering spreekt, was vorig seizoen niet bepaald matig te noemen. Het opkrikken van de jeugdopleiding is een van de speerpunten van de club voor de komende seizoenen. De Drentse club wil dat de doorstroming naar het eerste elftal beter wordt.

De bezetting voor komend seizoen ziet er als volgt uit:

O21 > Hoofdtrainer: Nico Haak, assistent-trainers: Albert Jan van Oosten, Ommar Jager, Sven de Haan

O18 > Hoofdtrainer: Mark Looms, assistent-trainers: Willem van Loenen, Ommar Jager

O16 > Hoofdtrainer: Ommar Jager, assistent-trainer: Mark Looms

O15 > Hoofdtrainer: Robin Poeste, assistent-trainer: Harold Wekema

O14 > Hoofdtrainer: Willem van Loenen, assistent-trainer: Bram Verburgh

O13 > Hoofdtrainer: Albert Jan van Oosten, assistent-trainer: Gerwin Bodewes, Marcel Sulmann

O12 > Trainers: Brian Zweers, Kain Hoogeveen, Albert Jan van Oosten

O11 > Trainers: Harold Wekema, Danny Husers, Richard Wolf, Ruben Veeninga

Keepers > Hoofdtrainer: Patrick Sulmann, assistent-trainer: Loyd Kuiper

Voetbalschool > Tinus Doek, Dick Kroezen, Danny Husers, Harold Wekema, Albert Jan van Oosten, Mike Wennink, Jan Bosman, Ruben Veeninga, Raff ten Voorde, Jan Doldersum

Opleidingstrainers > Willem van Loenen, Gregory Wismeijer

Nieuws

menu