Kluizenaar Rutger Oldeboom hield niet van voetbal, vertikte het zijn gehaktbal in de kantine te betalen, maar kreeg wel het sportpark van Pekelder Boys naar zich vernoemd

Zaterdag starten - eindelijk - ook de voetbalcompetities vanaf de eerste klasse. Als opwarmertje het Pekelder verhaal van een kluizenaar die met een luchtbuks schoot als er een bal bij ‘m op het erf terechtkwam, maar toch een sportpark naar zich vernoemd kreeg. Maak kennis met paradijsvogel Rutger Oldeboom.

Rutger Oldeboom.

Rutger Oldeboom. Foto: Archief Pekelder Boys

Op 14 september van het vorige jaar liep ik door een hek waar sierlijke letters mijn aandacht trokken. Het was de eerste amateurvoetbalwedstrijd die ik dat seizoen als verslaggever van deze krant bezocht – ik had nog geen idee dat het ook gelijk één van de laatste zou zijn in een seizoen dat alweer werd afgebroken vanwege het coronavirus. Een bekerpotje tussen thuisploeg Pekelder Boys uit Boven Pekela en ZNC uit Zuidbroek. Een wedstrijd zonder verhaal, maar dat geldt zeker niet voor het sportpark waarop die wedstrijd gespeeld werd.

Nieuws

Meest gelezen

menu