De kogel is door de kerk: Handbalbonden gaan vier jaar langer door met BENE-League

De handballers van Hurry Up vieren feest. Foto: Boudewijn Benting

De handballers van Hurry Up uit Zwartemeer blijven in ieder geval nog vier jaar in de BENE-League, mits de club niet degradeert. De Nederlands en Belgische handbalbonden hebben namelijk besloten vier jaar langer door te gaan met de in 2008 opgerichte Belgisch-Nederlandse competitie.

Volgens het Nederlands Handbal Verbond was de toekomst van de competitie met de beste ploegen van Nederland en België allerminst zeker. „Die heeft zeker onder druk gestaan, mede door de coronacrisis. Het afgelopen seizoen werd niet afgemaakt, maar in het einde van het seizoen wordt de clubkas het meest gespekt”, zegt Bastiaan Bunnik namens de bond.

„Maar”, vervolgt hij, „de clubs hebben toch hun vertrouwen uitgesproken in de competitie, een van de weinige competities met teams uit meerdere landen die al jarenlang standhoudt. De afgelopen jaren is het niveau van het Nederlands mannenhandbal aantoonbaar verbeterd.”

Opleidingscompetitie

Komend seizoen zullen er elf clubs aan deelnemen, omdat Houten besloot terug te keren naar de eredivisie. In het seizoen 2021-2022 zal Nederland weer zes clubs afvaardigen.

De bonden hebben verder de ambitie de competitie uit te laten groeien tot een ‘kwalitatieve opleidingscompetitie’ met als doel onder meer internationals op te leiden. Er liggen plannen om ook een maximum aantal buitenlandse spelers op te stellen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu