De luide lokroep van het gokgeld in het betaalde voetbal. 'Gokken is het nieuwe roken'

Ajax presenteerde deze week een deal met Unibet, eerder maakte AZ bekend dat Kansino de nieuwe shirtsponsor is en meldde FC Volendam dat het met Betcity in zee gaat. De helft van de eredivisieclubs had al Toto als ’mouwsponsor’. Gokbedrijven veroveren het voetbal en dat leidt tot discussie en onvrede.

Brandon Mechele juicht na de zege op Royal Antwerp met Club Brugge, dat wordt gesponsord door gokbedrijf Unibet. De Belgische regering is voornemens bijna alle vormen van gokreclame te verbieden.

Brandon Mechele juicht na de zege op Royal Antwerp met Club Brugge, dat wordt gesponsord door gokbedrijf Unibet. De Belgische regering is voornemens bijna alle vormen van gokreclame te verbieden. Foto: AFP

Gokken? Als hij op zaterdagmiddag bij zijn amateurclub staat, ziet hij het al gebeuren. „Wordt er in de kantine een Engelse wedstrijd uitgezonden, zie je spelers van onze club snel even inzetten op het aantal corners. Heeft een van die mannen het goed, dan kan-ie een paar kannetjes bier bestellen. Jeugdspelers kijken daarnaar en denken: hé, dat is leuk, als je een beetje verstand van voetbal hebt, kun je gokken en kun je het mannetje zijn in de kantine. Zo wordt het hele gokken een onderdeel van onze maatschappij. Een way of life . Dat is fnuikend.”

Nieuws

menu