Dit is Tygo Land uit Peize, hij is 16 jaar en gaat voor 700.000 euro naar PSV Eindhoven. Is hij de nieuwe Frenkie de Jong?

Hij werd op 15-jarige leeftijd de jongste contractspeler ooit bij SC Heerenveen en afgelopen week, slechts een jaar later, maakte Tygo Land de overstap naar PSV. Wie is deze jongen uit Peize en wat maakt dat de topclub uit Eindhoven 700.000 euro voor hem overheeft?

Tygo Land (rechts) in actie voor SC Heerenveen. De komende jaren gaat hij zijn kansen beproeven bij PSV Eindhoven.

Tygo Land (rechts) in actie voor SC Heerenveen. De komende jaren gaat hij zijn kansen beproeven bij PSV Eindhoven. Foto: FPh/Nayra Blaauwbroekyra

De beleidsbepalers bij Ajax zullen zich dezer dagen ongetwijfeld nog weleens achter hun oren krabben. Naar verluidt waren de Amsterdammers niet zo heel lang geleden dicht bij de komst van Tygo Land, maar afgelopen week verkaste de 16-jarige middenvelder uitgerekend naar PSV. De rivaal uit Eindhoven trok de portemonnee wijd open om Land los te weken bij SC Heerenveen, waar de Peizenaar bekend stond als dé parel van de jeugdopleiding. We vroegen Niek Westra, die als coach bij de Friese profclub acht jaar lang met hem samenwerkte, wat zijn ex-pupil zo bijzonder maakt.

Jongste contractspeler ooit bij SC Heerenveen

Nieuws

menu