'Virgil van Dijk geeft vlak voor de aftrap Sadio Mané een dikke tongzoen.' Youri Mulder, de zoon van Jan, weet wat het beste statement in Qatar is

Mogen we wel gaan genieten van het komende WK? Die vraag stond dinsdagavond centraal in een voorbeschouwing op het WK die Forum Groningen organiseerde, met Youri Mulder, Suse van Kleef, Arthur Numan en Imke Courtois.

Het panel, met van links naar rechts presentator Niiwino Geertsema op de rug, Suse van Kleef, de ex-internationals Youri Mulder en Arthur Numan en de populaire Belgische voetbalanaliste Imke Courtois.

Het panel, met van links naar rechts presentator Niiwino Geertsema op de rug, Suse van Kleef, de ex-internationals Youri Mulder en Arthur Numan en de populaire Belgische voetbalanaliste Imke Courtois. Foto: Jaspar Moulijn

Hebben we er zin in? Of beter: hebben we er eígenlijk wel zin in, in dit WK voetbal dat zondag van start gaat? Bij elk ander WK zou de openingsvraag die presentator Niiwino Geertsema stelde een nietszeggende zijn. Maar juist bij dit WK in het foute gastland waar de FIFA ons nu eenmaal mee opzadelde, was de vraag van de uitstekende leidende Geertsema precies raak. Want: mógen we eigenlijk wel gaan genieten over een paar dagen?