Debusschere wint Dwars door Vlaanderen

Debusschere wint Dwars door Vlaanderen ANP

WAREGEM - Jens Debusschere heeft woensdag Dwars door Vlaanderen gewonnen. De Belg van Lotto-Soudal sprintte na een kleine 200 kilometer net iets sneller dan de Fransman Bryan Coquard en Edward Theuns.

De vroege vlucht bestond uit zes renners en van hen bleef Kevin Van Melsen als laatste over. Daarachter lieten oud-winnaars als Jelle Wallays en Niki Terpstra zich zien, maar ook andere flandriens als Greg van Avermaet Theuns en Tiesj Benoot lieten zich niet onbetuigd.

Op 10 kilometer voor de streep smolten de verschillende groepen die ontstaan waren samen tot een kopgroep van ongeveer veertig man. Even later, vlak voor de Nokereberg demarreerde Van Avermaet en hij leek ongrijpbaar. Door beulswerk van Terpstra kwamen de achtervolgers op het laatste rechte stuk echter langszij, waarna de sprinters de koers konden beslissen.

Pieters

Bij de vrouwen ging de zege naar Amy Pieters. De Nederlandse was na 101 kilometer de snelste van een grote groep. Ze klopte haar Belgische ploeggenote Jolijn D'Hoore.

De koers ging door, ondanks de aanslagen van dinsdag in Brussel. Wel was er een minuut stilte voor aanvang en waren de podiumceremonies versoberd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu