Debutant schiet ADO langs Excelsior

Debutant schiet ADO langs Excelsior ANP

Dennis van der Heijden beleefde zondag een droomdebuut bij ADO Den Haag. De 18-jarige aanvaller zette zijn ploeg bij zijn eerste balcontact naast Excelsior en was vijf minuten voor tijd verantwoordelijk voor de 2-3. Een rake kopbal van Mike Havenaar bracht de eindstand op Woudestein op 2-4.

Excelsior leek op weg naar zijn eerste overwinning sinds 7 november nadat Tom van Weert met twee doelpunten een vroeg opgelopen achterstand (Kevin Jansen) had omgebogen naar een 2-1-voorsprong. Van der Heijden kwam in de 77e minuut in het veld, waarna zich een heuse jongensdroom voltrok.

ADO, mede gesteund door 100 fans die voor het goede doel (de ziekte ALS) op de fiets naar Rotterdam waren gekomen, kwam al in de negende minuut op voorsprong dankzij Jansen die scoorde uit een slecht verwerkte voorzet van Eduard Duplan. De ellende hield niet op voor de thuisploeg. De wedstrijd was amper een kwartier oud of Alfons Groenendijk had al twee keer moeten wisselen: doelman Filip Kurto en aanvaller Brandley Kuwas verdwenen geblesseerd naar de kant, Tom Muyters en Stanley Elbers waren hun vervangers.

Niet ontmoedigen

Excelsior liet zich niet ontmoedigen. In de 23e minuut stond het alweer gelijk: Van Weert tikte raak uit een voorzet van Adil Auassar. Met zijn zesde competitietreffer bezorgde Van Weert Excelsior in de 69e minuut zelfs een voorsprong na een knappe aanval. Auassar zette na een rush vanaf links voor, Elbers legde terug op Van Weert die met een strak schot doelman Martin Hansen passeerde.

Maar een invaller en debutant voorkwam dat Excelsior voor het eerst sinds begin november weer eens won. Van der Heijden schoot raak bij zijn eerste balcontact en was vijf minuten voor tijd ook verantwoordelijk voor de derde Haagse treffer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu