Deceuninck - Quick-Step reageert op beelden val Evenepoel

Deceuninck - Quick-Step reageert op beelden val Evenepoel ANP

Wielerploeg Deceuninck - Quick-Step heeft in een persbericht gereageerd op de commotie die is ontstaan rond de val van Remco Evenepoel in de Ronde van Lombardije. Op videobeelden was te zien hoe sportdirecteur Davide Bramati een voorwerp uit de achterzak van Evenepoel haalde. Dat leidde op Twitter tot veel insinuaties. De ploeg wil met de verklaring een einde maken aan de speculaties.

Evenepoel reed in een afdaling van de Ronde van Lombardije op een muurtje waarna hij in een afgrond dook. Het Belgische talent liep daarbij een bekkenbreuk en een kneuzing aan zijn rechterlong op. De beelden waarin te zien is hoe ploegleider Bramati iets uit de achterzak van Evenepoel haalde, leidden tot vragen, ook bij wielerunie UCI. Voorzitter David Lappartient zei het dossier te hebben doorverwezen naar antidopingbureau CADF.

"We willen duidelijk maken dat we eerder deze week gecontacteerd zijn door het onafhankelijke antidopingbureau CADF om een incident bij de val van Evenepoel, eerder deze maand in de Ronde van Lombardije te bespreken", zegt Deceuninck - Quick-Step. "Zoals al in verschillende media verscheen, kunnen we zeggen dat het verwijderde item uit Remco's zak een kleine drinkbus was die voedingsproducten bevatte. Die werd verwijderd zodat hij meer comfortabel door de medische staf op de brancard kon worden gelegd. We hebben dit herhaald tegenover de CADF en zullen blijven meewerken bij verdere vragen."

De ploeg liet ook weten dat de data worden overgedragen via de Velon-computer die op de fietsen werd geïnstalleerd tijdens de Ronde van Lombardije. "De data kunnen tijdens de wedstrijd door iedereen, ook door fans, geconsulteerd worden. We hopen dat dit een einde maakt aan de speculatie rond het incident."

Nieuws

menu