Deelnemers en organisatoren Hijker Damweek vrezen de boodschap van bovenmeester Rutte

Onder aanvoering van kersvers voorzitter Wouter Sipma hebben de organisatoren van de Hijker Damweek hun toernooi geheel virusbestendig gemaakt. Het kabinet dreigt echter met een volledige opsluiting.

Alexander Baljakin, getooid met mascotte Super Mario, is een van de vedetten in Het Hijken Open, onder toeziend oog van collega grootmeester én organisator van dienst Wouter Sipma.

Alexander Baljakin, getooid met mascotte Super Mario, is een van de vedetten in Het Hijken Open, onder toeziend oog van collega grootmeester én organisator van dienst Wouter Sipma. Foto: Gerrit Boer

Speciaal voor de foto heeft Alexander Baljakin voor zijn partij in de tweede ronde van het Hijken Open een bijzonder mondkapje voor gedaan. Na afloop vertelt de genaturaliseerde Wit-Rus dat hij het drie weken tevoren in Huissen in de clubcompetitie al had willen gebruiken, als Hijken vedette Harm Wiersma toen zijn tegenstander was geweest. ,,Mijn kinderen brachten me op een idee. Voorop het mondkapje staat hun held Super Mario en dat leek me wel een gepast tegenwicht voor de enorme snor van Harm. Maar ik hoefde niet tegen Wiersma, dus nu komt het toch van pas.”

Roerige tijden