Dekker, Nagengast en Oosterman naar WK veldrijden

Foto: Archief DvhN

Esmée Oosterman (19) uit Gieten, Fleur Nagengast (17) uit Beilen en Jens Dekker (17) uit Fluitenberg zijn door bondscoach Johan Lammerts van de KNWU geselecteerd voor het wereldkampioenschap veldrijden komend weekend in Heusden-Zolder.

Dekker is, op en rond het racecircuit in Zolder, bij de junioren de grote favoriet, nadat hij eerder dit seizoen al Nederlands en Europees kampioen werd. Afgelopen zondag won hij de laatste wereldbekerwedstrijd en daarmee ook het eindklassement van die wereldbeker.

Dekker start zaterdag om 11.00 uur aan zijn WK. Ook op zaterdag rijden de vrouwen onder 23 jaar. Deze categorie rijdt voor het eerst in de geschiedenis een eigen wereldkampioenschap veldrijden. Hier komen zowel Oosterman als Nederlands Kampioene juniorvrouwen Nagengast aan de start, die om 13.00 uur gegeven wordt. Om 15.00 uur sluiten de vrouwen de eerste dag af. Zondag rijden de beloften (onder 23 jaar) om 11.00 uur en de profs starten om 15.00 uur, met daarbij onder andere favoriet Mathieu van der Poel.

Een andere Nederlandse medaillekandidaat is Lars van der Haar. Wegrenner Lars Boom is ook geselecteerd door Lammerts en dat is voor de Astana-renner de eerste keer sinds 2009 dat hij weer het WK veldrijden rijdt. Hij heeft deze winter een paar crossen gereden, maar kwam daar niet tot aansprekende resultaten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu