Delegatie Union legt krans bij Holocaustmonument in Jeruzalem

Delegatie Union legt krans bij Holocaustmonument in Jeruzalem ANP

Een delegatie van voetbalclub Union Berlin heeft voor de wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv in de Conference League het Holocaustmonument Yad Vashem bezocht. Union meldde dat clubbestuurders een krans legden bij het monument in gezelschap van een afgevaardigde van de Israëlische ambassade uit Berlijn.

"Het was een grote wens van ons om tijdens onze officiële reis naar Israël deze speciale plaats te bezoeken en ik ben heel dankbaar dat we dat hebben kunnen doen", zei voorzitter Dirk Zingler. "Antisemitisme is helaas nog steeds aanwezig in onze maatschappij en we zijn allemaal geroepen om dat standvastig te bestrijden. Geconfronteerd met de gruwelijkheden tegen de Joden in Europa van nazi-Duitsland zijn we verbijsterd en verdrietig. We zullen deze indrukken voor een lange tijd met ons meedragen en niemand zal het vergeten."

Sommige supporters van Union werden na de thuiswedstrijd met Maccabi beschuldigd van antisemitisme. Volgens een jeugdafdeling van de Duits-Israëlische vereniging was geprobeerd een afgepakte Israëlische vlag van een vrouwelijke supporter in brand te steken, maar hadden andere Union-fans zich juist uitgesproken tegen antisemitisch gedrag. De Duitse club had eerder al gemeld dat een supporter die bij het incident betrokken was is geïdentificeerd en dat hij uit de club wordt gezet.

Nieuws

Meest gelezen

menu