Den Haag finishplaats Volvo Ocean Race

Den Haag finishplaats Volvo Ocean Race ANP

Den Haag is in 2018 de finishplaats van de Volco Ocean Race. Dat hebben de organisatie van de grootste zeilrace ter wereld en de gemeente woensdag bekendgemaakt. Afgelopen zomer kwamen de zeilboten ook naar de haven van Scheveningen, maar toen ging het om een tussenstop. De zeilers konden toen even kort pauzeren op hun reis van het Franse Lorient naar het Zweedse Göteborg.

In juni 2018 zal de laatste etappe vanuit Göteborg in Scheveningen finishen. Het is de eerste keer dat Nederland als finishplaats van de internationale zeilrace fungeert. In de dertiende editie verschijnen in oktober 2017 zeven boten aan de start in het Spaanse Alicante. Negen maanden later eindigt de race in Den Haag.

Op de pitstop kwam vorig jaar al veel publiek af. Volgens de gemeente kwamen toen 120.000 toeschouwers de zeilboten bewonderen. De festiviteiten rond de zeilrace leverden de stad 2,8 miljoen euro op. De verwachting is dat de belangstelling rond de finish nog vele malen groter zal zijn. Het wordt een zesdaags evenement dat ongeveer 350.000 bezoekers zal trekken

Het is nog niet bekend of er in 2018 een Nederlandse boot meedoet. In 2015 deed het Team Brunel mee onder leiding van de Nederlandse schipper Bouwe Bekking.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu