Denemarken verliest van Finland in overschaduwd duel

Denemarken verliest van Finland in overschaduwd duel ANP

Denemarken heeft op het EK op een emotionele avond in Kopenhagen met 1-0 van Finland verloren. De wedstrijd tussen de twee Noord-Europese landen in groep B werd overschaduwd door het plots neervallen van de Deen Christian Eriksen.

Vlak voor rust ging Eriksen zonder dat daar aanleiding voor was naar de grond. Het spel werd direct stilgelegd en spelers gebaarden dat de verzorgers zo snel mogelijk het veld in moesten komen. Al snel kregen de verzorgers versterking van medisch personeel, dat Eriksen op het veld reanimeerde.

Kort na het voorval werd het stil in voetbalstadion Parken. Na ruim tien minuten werd Eriksen per brancard, die met witte doeken omringd was, van het veld gedragen. Aangedaan zochten beide landen de kleedkamers op.

Stabiel

Ruim een uur na het ongeluk kwam het nieuws dat de wedstrijd toch zou worden uitgespeeld. Deense media beweerden dat de Deense selectie had gesproken met Eriksen. De UEFA en Deense voetbalbond meldden al dat de toestand van de middenvelder stabiel was.

De Finse aanvaller Joel Pohjanpalo maakte na een uur het enige doelpunt van de avond. Hij kopte raak op aangeven van Jere Uronen. Een kwartier voor tijd misten de Denen een penalty via Pierre-Emile Højbjerg.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu