Derde nederlaag voor Rugby Club Groningen

De spelers van Rugby Club Groningen zijn sinds dinsdagavond weer in training voor de hervatting van de competitie. Foto: Jaspar Moulijn

Het is de mannen van Rugby Club Groningen nog niet gelukt een wedstrijd te winnen in het nieuwe seizoen van de ereklasse. RCG liep in Haarlem tegen de derde nederlaag op rij op. RC Haarlem was met 40-5 te sterk.

Op een door overvloedige regenval glad en zwaar veld konden de Groninger rugbyers aanvankelijk geen grip krijgen op het gebeuren. Het sterkere RC Haarlem liep al snel uit naar een forse voorsprong. RCG was niet in staat gelijke tred te houden en kwam in de eerste helft ook niet tot scoren.

In de rust moest de Engelse coach Jack Dunn zijn manschappen enigszins op scherp weten te krijgen. Dat lukte naar behoren, de Groningers kwamen in het tweede deel beter en krachtiger naar voren. Daardoor haperde de scoringsdrift bij RC Haarlem en konden de Groningers de hatelijke nul met een geslaagde try wegwerken.

Toch vond Dunn het verlies te hoog, maar zag hij ook lichtpunten. ,,Ik zie vooruitgang in ons spel, dat geeft hoop voor het vervolg van de competitie.’’ Rugby Club Groningen heeft zichzelf ten doel gesteld niet uit de hoogste rugbyklasse te degraderen. Na het eerste deel van de competitie zal de Esserbergclub waarschijnlijk in de degradatiepoule verder spelen. ,,Daar moeten we ons dan uiteindelijk veilig spelen’’, aldus Dunn.

Komende zaterdag staat en voor RCG een thuiswedstrijd tegen Hoekers uit Hoek van Holland op het programma.

Nieuws

Meest gelezen

menu