Derde nederlaag voor Warriors in NBA

Derde nederlaag voor Warriors in NBA ANP

Golden State Warriors heeft woensdag (lokale tijd) een zeldzame nederlaag geleden in de NBA. In Denver ging het team uit Oakland voor de derde keer in 39 wedstrijden onderuit, al scheelde het bar weinig: 112-110.

Die kleine marge had alles te maken met een uitzonderlijk vierde kwart van de vedette van de Warriors, Stephen Curry. De hele wedstrijd kwakkelde hij, maar in de slotfase scoorde hij plots twintig punten en kwam één schot tekort om een overtime af te dwingen tegen de Denver Nuggets. Uiteindelijk noteerde hij 38 punten, negen assists en vijf rebounds. Bij de Warriors ontbrak Draymond Green, die zijn ploeg vaak op sleeptouw neemt.

Oklahoma City Thunder wint niet zo vaak als Golden State, maar boekte toch ook al de 28e overwinning van het seizoen tegen de Dallas Mavericks: 109-89. Thunder blijft daarmee derde in de Western Conference, twee posities boven de Mavericks. Kevin Durant was met 29 punten de belangrijkste man bij de thuisploeg.

Brooklyn Nets

Subtopper Houston Rockets versloeg laagvlieger Minnesota Timberwolves nipt met 107-104 in een wedstrijd waarin James Harden de grens van 10.000 punten in zijn carrière passeerde. Woensdag maakte hij 27 punten voor de Rockets.

In de Eastern Conference wonnen de Brooklyn Nets weer eens na tien nederlagen op rij. Tegen de New York Knicks werd het 110-104. Charlotte Hornets maakte met een 107-84-zege op de Atlanta Hawks een einde aan een serie van zeven verliesduels.

Nieuws

menu