Derde remise op rij voor Be Quick

In de eerste helft werd nog het beste voetbal gespeeld met Rolder Boys als bovenliggende partij. ANP

Be Quick wacht na vier duels in de vierde divisie nog steeds op de eerste zeges. Zondagmiddag speelden de Groningers met 1-1 gelijk op bezoek bij Purmersteijn.

Na de 3-1 thuisnederlaag tegen VOC volgden remises tegen Hoogeveen (0-0) en Hollandia (1-1). Daar kwam zondag dus opnieuw een gelijkspel bij. ,,We speelden tegen stuk voor stuk goede teams, die ik allen tot het linkerrijtje beschouw, maar je wilt natuurlijk ook een keertje winnen’’, sprak Be Quick-trainer Steven Wuestenenk.

Ook Purmersteijn behoort volgens de oefenmeester van de Groningers tot een van de betere ploegen van de vierde divisie. ,,Het is een ploeg die goed kan voetballen. Ze hebben vaardige spelers en aanvallende intenties. Dat wisten we vooraf.’’

Be Quick op voorsprong

In de eerste helft had de thuisploeg het meeste de bal en voetbalde Be Quick vanuit de omschakeling. Purmersteijn was ondanks het vele balbezit nauwelijks gevaarlijk. De thuisploeg kwam niet verder dan een slap schotje. Be Quick deed dat beter. De bezoekers kwamen na twintig minuten spelen op voorsprong via Geertjan Liewes, die na een steekbal oog-in-oog met de doelman van Purmersteijn kwam te staan en koelbloedig afrondde.

In de tweede helft nam de druk van Purmersteijn toe en bracht de thuisploeg extra aanvallers binnen de lijnen. Be Quick verdedigde goed en gaf opnieuw weinig weg. De gasten kregen in de counter vier grote kansen om de score te verdubbelen, maar de 0-2 bleef uit.

Late gelijkmaker

Tien minuten voor tijd viel de 1-1 alsnog via een steekbal door het centrum. ,,Daarna werd het een flipperkast’’, zag Wuestenenk. ,,Beide ploegen kregen nog kansen. Met wat pech hadden we hem nog verloren, maar met wat geluk hadden we ook kunnen winnen.’’ Een doelpunt bleef echter uit.

,,Qua spelbeeld is dit gelijkspel wel een terechte uitslag’’, vond Wuestenenk. ,,Maar als je naar het wedstrijdverloop kijkt, hadden we het eerder kunnen beslissen. Daardoor voelt het toch een beetje zuur dat we niet hebben gewonnen.’’


Nieuws

menu