Dessers: ik verdien topscorerstitel

Dessers: ik verdien topscorerstitel ANP

Cyriel Dessers mag zich samen met Feyenoorder Steven Berghuis de topscorer van het vanwege de coronacrisis afgebroken eredivisieseizoen noemen. "Op dit moment is het officieus", vertelt de Belgische aanvaller in een online-uitzending van Heracles TV. "Ik heb nog geen officiële bevestiging gekregen." Dessers maakte voor Heracles Almelo vijftien doelpunten, net zo veel als Berghuis.

De topscorerstitel voelt verdiend, zegt Dessers "Het is niet dat ik pas op de laatste speeldag nog snel op de eerste plaats ben gekomen met een of andere onverdiende goal. Nee, ik stond er sinds eind november. In de tussentijd zijn nog een paar onterechte goals afgekeurd en ik sta er nu nog altijd, samen met Berghuis. Het doet me deugd om daar te staan."

Dessers is ervan overtuigd dat er nog meer doelpunten waren gevolgd mocht het seizoen zijn uitgespeeld. "Ik ben er zeker van dat er nog wel een paar waren bijgekomen. Ik wilde voor het seizoen graag betrokken zijn bij twintig goals, verdeeld over doelpunten en assists." In 26 wedstrijden is Dessers dat gelukt: naast zijn vijftien doelpunten gaf hij vijf keer een assist. "Dus op dat vlak zit het wel goed", is zijn conclusie.

Nieuws

Meest gelezen

menu