FC Emmen levert bij promotie in het jaar na degradatie geen unieke prestatie. Lees hier waarom de club toch bezig is aan een uniek seizoen

Amper een jaar nadat FC Emmen degradeerde naar het tweede niveau, lijkt de Drentse club zo goed als zeker terug te keren in de eredivisie. Een duik in de geschiedenisboeken leert dat dit allesbehalve een unieke prestatie is. Dat wil niet zeggen dat FC Emmen geen uniek seizoen beleeft.

De spelergroep van FC Emmen uit 2017/2018 viert feest nadat zij de club voor het eerst in de historie naar de eredivisie hebben geholpen. Op de voorgrond trainer Dick Lukkien.

De spelergroep van FC Emmen uit 2017/2018 viert feest nadat zij de club voor het eerst in de historie naar de eredivisie hebben geholpen. Op de voorgrond trainer Dick Lukkien. Foto: ANP

Velen kennen de beelden nog wel. Feestvierende spelers van NAC Breda op het kunstgras van De Oude Meerdijk. Anco Jansen die een half jaar nadat hij wegens trammelant de deur in Emmen achter zich had dichtgetrokken, gehuld in een geel-zwart tenue het thuispubliek provoceert. De spelers van FC Emmen die snel afdruipen naar de kleedkamer. Trainer Dick Lukkien die verslagen de pers te woord staat. En de stilte die zich van het stadion meester maakt. Die oorverdovende stilte.

Nieuws

menu