Dick Lukkien nieuwe trainer van FC Groningen. Wouter Gudde baalt van 'lek bij FC Emmen'. 'Onprofessioneel en onbetrouwbaar'

Dick Lukkien voorafgaand aan de wedstrijd tussen FC Emmen en Excelsior Rotterdam, die de Emmenaren zouden winnen.

Dick Lukkien voorafgaand aan de wedstrijd tussen FC Emmen en Excelsior Rotterdam, die de Emmenaren zouden winnen. Foto: ANP

Dick Lukkien maakt deze zomer de overstap van FC Emmen naar FC Groningen.

Dat bevestigt algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen voor de camera’s van ESPN na berichtgeving van Voetbal International. ,,We hebben een akkoord’’, zegt Gudde. ,,We zijn nog een paar puntjes aan het uitwerken, maar het gaat goedkomen.’’

FC Groningen en Lukkien vonden elkaar begin deze week. Gudde is teleurgesteld dat het nieuws gelekt wordt vlak vóór de Derby van het Noorden, de wedstrijd tegen SC Heerenveen.

,,We brachten FC Emmen begin deze week op de hoogte. Daar sloeg de paniek toe, het nieuws moest per se over het weekend heen worden getild. Ik vind het onprofessioneel en onbetrouwbaar vanuit Emmen-kant dat het vlak voor onze wedstrijd naar buiten komt. Dit is waarschijnlijk bewust’’, zegt Gudde.

Lukkien (50) trekt na zeven seizoenen de deur in Emmen achter zich dicht. FC Groningen informeerde na het ontslag van Frank Wormuth ook al naar de oefenmeester, maar tot een winterse transfer kwam het niet.

Oude liefde

Voor Lukkien betekent de overstap een terugkeer naar zijn oude liefde. Tussen 2010 en 2016 was de trainer assistent van het eerste elftal en coach van de beloften.

Deze zomer neemt Lukkien het stokje over van Dennis van der Ree, die aan het begin van het seizoen bij FC Groningen als assistent begon. Waar de toekomst van Van der Ree ligt, is vooralsnog onduidelijk. Gudde wilde daar bij ESPN niet op ingaan.

Wel liet Gudde los dat hij zich als algemeen directeur meer met het technisch beleid van de club gaat bemoeien. Daarmee lijkt FC Groningen te kiezen voor een technisch manager, in plaats van een directeur.