Dijbeenblessure houdt Robben aan de kant

Dijbeenblessure houdt Robben aan de kant ANP

Aanvaller Arjen Robben van Bayern München heeft in de aanloop naar de return tegen Juventus in de achtste finales van de Champions League een dijbeenblessure opgelopen. Daardoor ontbrak de Nederlandse international woensdagavond in de thuiswedstrijd tegen de Italiaanse kampioen. Dat zei sportdirecteur Matthias Sammer van Bayern München vlak voor het begin van het duel tegen Sky.

Robben deed dinsdag en woensdagochtend al niet mee met de lichte groepstraining. Volgens diverse berichten bleef de 31-jarige spits uit voorzorg binnen wegens een verkoudheid. Een duidelijke mededeling van Bayern liet echter op zich wachten. ,,Of hij kan spelen tegen Juventus? Ik weet het niet, ik hoop het'', sprak trainer Pep Guardiola dinsdag al wel een tikje vertwijfeld.

,,Alleen een verkoudheid was geen probleem geweest. Hij heeft echter last van een spierblessure in zijn bovenbeen'', onthulde Sammer. ,,Hij zal een paar dagen rust moeten houden.''

Tijdens training

Volgens Sammer is Robben afgelopen zondag tijdens de training al geblesseerd geraakt. Waarschijnlijk (ook) om tactische redenen is dat door Bayern nadien drie dagen stilgehouden.

Robben zal waarschijnlijk komende zaterdag in de competitiewedstrijd tegen FC Köln opnieuw ontbreken. Daarna zou hij met Oranje moeten aantreden in de oefeninterlands tegen Frankrijk (vrijdag 25 maart in Amsterdam) en tegen Engeland (dinsdag 29 maart in Londen).

Zware tegenvaller

Voor Robben, die in de uitwedstrijd tegen Juventus (2-2) voor 0-2 zorgde, is zijn nieuwe spierblessure een zware tegenvaller. Hij had juist zoveel zin in de beslissende fase van het seizoen, om te beginnen met de thuiswedstrijd tegen de Italiaanse topploeg. ,,Voor dit soort wedstrijden leef je. Daar doe je alles voor. Ik houd ervan'', zei Robben onlangs.

De smaakmaker van Bayern München werd dit seizoen twee keer eerder door spierblessures gekweld. Vorig seizoen ontbrak hij in de eindfase van het seizoen door een buikspierblessure en een kuitspierblessure.

Nieuws

Meest gelezen

menu