Dik oog voor Hendrix na elleboog Ritzmaier

Dik oog voor Hendrix na elleboog Ritzmaier ANP

PSV-verdediger Jorrit Hendrix heeft aan de wedstrijd tegen NEC een gezwollen oogkas overgehouden. Nader onderzoek moet uitwijzen wat de schade precies is.

Hendrix viel uit in de eerste helft, nadat hij in de openingsfase in een duel was geraakt door een elleboog van Marcel Ritzmaier, die daarvoor een gele kaart ontving. De zwelling bij zijn oog werd steeds groter, waardoor zijn zicht steeds meer werd belemmerd en Hendrix vervangen moest worden door Stijn Schaars.

,,Het is behoorlijk vervelend'', vertelde PSV-trainer Phillip Cocu over de blessure van zijn middenvelder. ,,We hopen dat het meevalt en dat hij er snel weer bij is.''

Blessure

Ritzmaier maakte zich voor de tweede keer dit seizoen niet populair bij de club waar hij onder contract staat. De Oostenrijkse middenvelder die door PSV aan NEC wordt verhuurd, bezorgde Luuk de Jong eerder dit seizoen in de wedstrijd in Eindhoven al een zware blessure met een harde overtreding.

,,Ik ben er natuurlijk niet blij mee, maar neem niet aan dat hij er in gaat om een elleboog te geven'', reageerde Cocu.

Ritzmaier was verbaasd over de gele kaart. ,,Het was gewoon een kopduel dat ik wilde winnen. Het is heel jammer voor hem, maar ik heb nooit de intentie om iemand te blesseren'', zei de Oostenrijker.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu