Directeur Cambuur: alle opties open na gesprek met KNVB

Directeur Cambuur: alle opties open na gesprek met KNVB ANP

SC Cambuur houdt alle opties nog open na een gesprek met de KNVB over compensatie voor gemiste promotie naar de eredivisie. De club zat maandag samen met De Graafschap in Zeist aan tafel om over financiële tegemoetkoming te praten.

"Het was een constructief gesprek, waarin we onze standpunten goed kenbaar hebben kunnen maken", reageert directeur Ard de Graaf van de club uit Leeuwarden. "De KNVB toonde hierbij ook zeker begrip en bereidwilligheid, maar uiteraard zal één en ander verder moeten worden uitgewerkt. Daar wachten we eerst op voordat we verdere uitspraken doen. En ondertussen houden we alle opties open."

SC Cambuur en De Graafschap leken op weg naar promotie, toen het seizoen in het betaalde voetbal zonder promotie- en degradatieregeling werd afgesloten. De clubs spanden vergeefs een kort geding aan om promotie naar de eredivisie af te dwingen. De club uit Friesland zegt minimaal 2,5 miljoen euro mis te lopen als het volgend seizoen opnieuw in de eerste divisie moet uitkomen.

Als Cambuur en De Graafschap geen overeenstemming bereiken over financiële compensatie, dan kunnen beide clubs nog in beroep gaan tegen de uitspraak van de rechter. Ook kunnen zijn op 18 juni mogelijk nog hun gelijk proberen te halen tijdens een ledenvergadering van de KNVB.

Nieuws

Meest gelezen

menu