Directeur Koevermans van Feyenoord heeft nog veel vragen

Directeur Koevermans van Feyenoord heeft nog veel vragen ANP

Algemeen directeur Mark Koevermans van Feyenoord hoopt de komende dagen antwoord te krijgen op veel vragen."Er is iedere dag een call met de clubs en de Eredivisie CV", vertelt hij op de website van zijn club "Dinsdag hebben we een belangrijk overleg met de KNVB over alle scenario's."

De eredivisie wordt hervat en afgewerkt voor 3 augustus. De andere optie is dat het seizoen al voorbij is. "Stel dat we wel van juni tot augustus de competitie af kunnen maken, dan vraag je je af op welke dagen we gaan voetballen", zegt Koevermans. "Hoe gaan we de inhaalwedstrijden AZ - Feyenoord en FC Utrecht tegen Ajax inhalen? Wat gebeurt er met de bekerfinale?"

Koevermans ziet ook in dat er dit seizoen misschien helemaal niet wordt gespeeld. "Dan spelen we onze vier thuiswedstrijden niet meer", beseft hij. "Wat gebeurt er met de televisiegelden van FOX? Wordt er een kampioen of nummer één uitgeroepen? Gaat er iemand degraderen en promoveren er clubs? Ik kan nog wel tien vragen opnoemen. Dat zijn zaken die we de komende dagen met de clubs en KNVB kunnen bespreken."

Feyenoord

Ook Feyenoord wordt financieel geraakt door de coronacrisis. "Om wat voor bedrag het gaat is moeilijk te zeggen", vertelt Koevermans. "We hebben donderdag nog een brief gehad van de UEFA die het verzoek doet om de competitie af te maken. Want anders zou dat consequenties kunnen hebben voor de Europese tickets. Stel dat we naar de Europa League zouden gaan en dat nu moeten missen. Dat zou een enorme impact hebben. Nu zijn alle inkomsten opgedroogd. We komen dit seizoen niet in de financiële problemen, maar richting volgend seizoen is dat nog een vraagteken."

Feyenoord staat voorlopig achter de KNVB, die nog onderzoekt of de competitie op een veilige en gezonde manier afgemaakt kan worden. In tegenstelling tot Ajax, AZ en PSV, die de eredivisie nu al willen beëindigen. "Ook voor ons is het uiteraard een reële optie dat de competitie niet wordt uitgespeeld", zegt Koevermans. "Gezondheid gaat ook bij ons boven alles. Maar we vonden het te vroeg om nu al de stekker eruit te trekken."

Nieuws

Meest gelezen

menu