Directeur PSV niet verrast over besluit kabinet

Directeur PSV niet verrast over besluit kabinet ANP

Directeur Toon Gerbrands van PSV zag wel aankomen dat het kabinet geen toestemming zou geven het betaalde voetbal snel te hervatten. "Bij PSV heerst unaniem het begrip over het belang van de nationale gezondheid" zegt hij. "Het besluit dat er voorlopig niet gespeeld kan worden komt niet onverwacht."

Het kabinet verbood alle duels in het betaalde voetbal tot 1 september. Daarop liet de KNVB weten dat het de eredivisie en eerste divisie ook niet meer wil hervatten. Het stichtingsbestuur van de KNVB wil dat besluit vrijdag definitief bekrachtigen, na overleg met alle profclubs.

PSV was al voorstander om de eredivisie niet meer te hervatten, net als Ajax, AZ en een serie laaggeklasseerde clubs in de eredivisie. "PSV en de andere clubs waren al enige tijd in overleg met de eredivisie om te komen tot een gezamenlijke, uniforme aanpak voor alle supporters van alle eredivisieclubs", zegt Gerbrands. "We zullen zeker met onze supporters meedenken. In dat kader wisselen wij van gedachten met het PSV Klankbord, een afvaardiging van verschillende supportersgroepen. Maar we hopen met oog op de toekomst van PSV ook op enig begrip, om samen uit deze onzekere periode te komen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu