Directeur eerste divisie: voetbal helpt het voetbal

Directeur eerste divisie: voetbal helpt het voetbal ANP

De voetbalclubs uit de eerste divisie zijn blij met het pakket aan steunmaatregelen dat de KNVB maandag presenteerde. "Hier helpt het voetbal het voetbal", zegt directeur Marc Boele van de Coöperatie Eerste Divisie (CED). "Een fantastisch en positief gebaar in een onzekere tijd, ook voor het voetbal. Daar ben ik dus absoluut blij mee."

De KNVB heeft samen met sponsor ING en de internationals van Oranje een steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro samengesteld. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. Het geld wordt gelijk verdeeld over de profs en amateurs.

Voor de betaaldvoetbalclubs heeft de KNVB geld vrijgemaakt uit de eigen reserves. Ook worden bepaalde bijdrages die later in het jaar overgemaakt zouden worden versneld beschikbaar gesteld. Bij clubs die een lening hebben lopen bij de bond wordt de aflossing daarvan met een half jaar opgeschort.

Mattijs Manders, directeur van de Eredivisie CV (ECV), wil nog niet reageren. "Eerst moet de regeling duidelijk zijn", aldus Manders. De ECV werkt zelf aan een fonds dat is bedoeld om clubs te helpen die op korte termijn liquiditeitsproblemen krijgen.

De KNVB, ECV en CED praten alle clubs dinsdag bij over de scenario's voor dit seizoen. Naar verwachting worden dan nog geen harde beslissingen genomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu