Djokovic betuigt spijt

Djokovic betuigt spijt ANP

Novak Djokovic heeft spijt betuigd voor zijn uitspraak dat mannen meer geld zouden moeten verdienen dan vrouwen in het tennis. De Servische nummer één van de wereld zette op Facebook een verklaring. ,,Ik heb dat gezegd onder invloed van euforie en adrenaline na de gewonnen finale in Indian Wells. Ik verontschuldig mij voor iedereen die mij verkeerd heeft begrepen.''

Djokovic werd na zijn vijfde winst in het Amerikaanse hardcourttoernooi geconfronteerd met de controversiële woorden van toernooidirecteur Raymond Moore. Die had het vrouwentennis weggezet als minderwaardig aan de mannen. Djokovic gaf Moore geen gelijk, maar zei wel dat mannen meer prijzengeld behoren te krijgen.

De Serviër kreeg veel kritiek over zich heen na die uitspraak en voelde zich gedwongen een en ander te nuanceren. ,,Ik voelde de behoefte om te spreken over eerlijkere en betere verdeling van geld in het tennis. Zowel voor mannen als vrouwen. Ik bedoelde geen strijd tussen mannen en vrouwen, wel een strijd waarin alle spelers vechten voor een juiste vergoeding voor hun spel en inspanningen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu