Djokovic blijft tenniswereld regeren

Djokovic blijft tenniswereld regeren ANP

Met groots machtsvertoon heeft Novak Djokovic zondag voor de zesde keer de Australian Open gewonnen. De nummer één van de wereld was tijdens de eindstrijd in Melbourne een klasse beter dan de als tweede geplaatste Schot Andy Murray: 6-1 7-5 7-6 (3).

Djokovic evenaarde het record van Roy Emerson, de Australiër die in de jaren zestig al zes keer zegevierde in Melbourne. Murray slaagt er maar niet in de eerste grandslam van het seizoen te winnen. Hij ging alweer voor de vijfde keer in de finale onderuit in Australië.

Djokovic tenniste vooral in de eerste set alsof hij een motortje in zijn racket had. Hij stuurde de ballen in enorm tempo van de ene naar de andere hoek. Voordat hij het eigenlijk goed besefte, had Murray de set al ingeleverd (1-6). De Schot bood in de tweede set meer tegenstand maar verloor zijn eigen service bij een stand van 3-3. Hij knokte zich terug maar verloor bij een stand van 5-5 twee games op rij (7-5). Murray slaagde er toch weer in deze teleurstelling te verwerken. Bij een achterstand van 3-1 won hij drie games op rij (3-4). Dat was echter niet voldoende voor de setwinst (7-6).

Djokovic gaf met zijn zege vervolg aan een uitstekend vorig seizoen waarin hij maar liefst drie van de vier grandslams won. Serena Williams, al jaren de koningin van het vrouwentennis, liet zich zaterdag in de eindstrijd nog verrassen door de Duitse Angelique Kerber. Maar het heeft er veel van weg dat de Serviër de tenniswereld van de mannen voorlopig blijft regeren. In de halve finale kon Roger Federer het de nummer één van de wereld ook niet echt lastig maken: 6-1 6-2 3-6 6-3. Djokovic had het in Melbourne eigenlijk alleen lastig tegen de Fransman Gilles Simon in de achtste finales. Dat lag vooral aan hemzelf. In die wedstrijd maakte hij namelijk veel te veel onnodige fouten. Djokovic is op dit moment zo goed dat hij zich dat tegen de meeste tegenstanders kan permitteren.

Nieuws

menu