Djokovic geeft wegens oogklachten op

Djokovic geeft wegens oogklachten op ANP

Novak Djokovic is donderdag in de kwartfinale van het tennistoernooi van Dubai geblesseerd geraakt. Hij klaagde over pijn in het rechteroog. De Servische aanvoerder van de wereldranglijst gaf daarom in zijn partij tegen de Spanjaard Feliciano Lopez na de eerste set op. Die had hij in iets meer dan een half uur met 3-6 verloren.

Wat hem precies mankeert was aanvankelijk niet bekend, maar Lopez meende te hebben begrepen dat de 28-jarige Serviër last had van een ooginfectie. Bij 1-2 in de eerste set vroeg Djokovic al om medische assistentie, wijzend op zijn gezicht, maar stapte vervolgens toch de baan weer op.

Later bevestigde Djokovic de lezing. ,,Ik heb het sinds ik hier kwam. Het begon met een infectie en werd erger door een allergische reactie. Dat is me tenminste verteld. Helaas was het vandaag supergevoelig. Het licht. Het spijt me dat dit toernooi zo moet eindigen, maar ik kon niet anders.''

Het fysieke ongemak maakte een eind aan een opmerkelijke reeks van zeventien finales op rij. Meer dan een jaar geleden strandde Djokovic, toen in Doha, voortijdig in de kwartfinale. In alle toernooien daarna mocht hij op de slotdag aantreden voor de titel, vaak met succes. In Dubai werd de favoriet woensdag nog gehuldigd voor de zevenhonderdste partijzege in zijn loopbaan als proftennisser.

Nieuws

Meest gelezen

menu