Djokovic ontmoet Federer in halve finale

Djokovic ontmoet Federer in halve finale ANP

De Australian Open krijgt de gedroomde halve finale in het mannenspel. Novak Djokovic neemt het donderdag op tegen Roger Federer. De Servische nummer één van de wereld won dinsdag overtuigend van de Japanner Kei Nishikori: 6-3 6-2 6-4.

Nishikori begon nog overtuigend aan de kwartfinalepartij tegen de titelverdediger en speelde soms prachtige punten. Djokovic wist echter toch de service van de vaak zo blessuregevoelige Japanner te breken en pakte zo de eerste set.

Vervolgens kwam Nishikori op alle terreinen wat te kort. Hij speelde ondanks een overschot aan onnodige fouten niet onverdienstelijk, maar na een paar kwakkelpartijen lijkt Djokovic zijn draai weer te hebben gevonden. De Serviër speelde solide en was na ruim twee uur spelen klaar met de nummer zeven van de wereldranglijst.

Serena Williams

Federer sloeg zich eerder op de dag al naar de halve finale. Hij versloeg de Tsjech Tomas Berdych met 7-4 (4) 6-2 6-4 en bevestigde daarmee zijn grote vorm die hij al het hele toernooi laat zien. Berdych kreeg amper kansen.

Bij de vrouwen bleven de verrassingen eveneens uit. Serena Williams rekende relatief makkelijk (6-4 6-1) af met Maria Sjarapova, die zich nu kan gaan voorbereiden op de Fed Cup-ontmoeting met Nederland. De Amerikaanse treft nu de Poolse Agnieszka Radwanska, die eveneens weinig moeite had met haar tegenstandster in de kwartfinale. Carla Suárez Navarro werd met 6-1 6-3 van de baan getikt.

De rol van de Nederlanders is overigens helemaal uitgespeeld. Jean-Julien Rojer ging in de kwartfinales van het mannendubbelspel onderuit.

Nieuws

Meest gelezen

menu