Djokovic start voortvarend in Miami

Djokovic start voortvarend in Miami ANP

Novak Djokovic is goed begonnen aan de jacht op alweer zijn zesde titel op het tennistoernooi van Miami. De Serviër rekende vrijdag (lokale tijd) in twee sets af met de Brit Kyle Edmund: 6-3 6-3.

Na zijn toernooizege van vorig weekend op Indian Wells zit de Serviër goed in zijn vel. Zonder echt fenomenaal te spelen, legde hij de druk bij de 21-jarige Brit, die zich in rally's liet verleiden tot fouten op momenten dat hij iets wilde forceren. Slechts eenmaal kwam Djokovic in de problemen op eigen service, maar hij kon op 4-0-voorsprong in de eerste set een break moeiteloos incasseren.

Uiteindelijk maakte de Serviër er zelfs nog een show van op de baan in Florida, toen een hoge afzwaaier van Edmund in zijn richting zeilde. Uitgekiend ving hij de bal op met zijn broekzak, tot vreugde van het publiek dat Djokovic in de derde ronde tegen Portugees João Sousa zal zien spelen.

Ook de Wit-Russische Victoria Azarenka heeft haar goede vorm meegenomen uit Indian Wells, waar ze Serena Williams versloeg in de finale. In haar eerste wedstrijd in Miami was ze een maatje te groot voor Monica Puig (6-2 6-4), al bood de Puerto Ricaanse met name in de tweede set flink tegenstand. ,,Als ze zo blijft spelen, zal ze flink progressie blijven boeken'', complimenteerde Azarenka haar tegenstandster. ,,De tweede set was kantje boord. Ik moest agressiever gaan spelen, want zij begon alles te raken en ik werd teruggedrongen.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu