Djokovic tegen Murray in Daviscup

Djokovic tegen Murray in Daviscup ANP

In de kwartfinales van de Daviscup kan de tenniswereld zich opmaken voor een absolute kraker. Titelverdediger Groot-Brittannië treft Servië en dat betekent een duel tussen Andy Murray en Novak Djokovic, respectievelijk de nummers twee en één van de wereldranglijst.

Groot-Brittannië vocht zich met enige moeite langs de Japanse tennisploeg (3-1). Vooral de afsluitende partij van Murray tegen Kei Nishikori was een uitputtingsslag. Na vijf uur spelen was de uitgemergelde Brit, die ook al zijn eerste enkelspel won en in het dubbel zegevierde met broer Jamie, de sterkste in de vijfde set.

De Britten treffen nu echter de zwaarst denkbare tegenstander. Novak Djokovic is in staat om Murray te verslaan en dus zullen vermoedelijk ook de andere Britse tennissers voor de zege moeten strijden in juli. Toch had Servië alle moeite om in de eerste ronde Kazachstan op de knieën te dwingen. Het werd dankzij twee zeges van Djokovic en één van Viktor Troicki 3-2 tegen de stugge Aziaten.

Frankrijk

Ook de Franse ploeg mag de borst natmaken voor de kwartfinales, waarin ze Tsjechië tegenkomen. De Fransen wonnen zaterdag al simpel van Canada (5-0), de Tsjechen ondervonden meer moeite met Duitsland (3-2). Dat had echter deels te maken met een blessure bij kopman Tomas Berdych.

Italië neemt het dankzij een 5-0-zege op de B-selectie van Zwitserland op tegen Argentinië, dat zich met 3-2 langs Polen vocht. De Verenigde Staten wonnen met 3-1 van Australië en moeten in juli tegen Kroatië spelen. Dat land verraste door de verliezend finalist van vorig jaar, België, met 3-2 te verslaan.

Nederland komt een niveau lager uit en speelt pas in juli tegen Rusland. Als die wedstrijd wordt gewonnen, mag Nederland later in het jaar strijden om een plekje in de wereldgroep.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu