Djokovic voelt zich vereerd

Djokovic voelt zich vereerd ANP

Novak Djokovic voelde zich een bevoorrecht mens na zijn eclatante zege in de finale van de Australian Open op de Schot Andy Murray. De Servische tennisser veroverde voor de zesde keer de grandslamtitel in Melbourne en kwam op gelijke hoogte met de Australische legende Roy Emerson. ,,Ik voel me zeer vereerd dat mijn naam genoemd wordt met de legendes in onze sport. Het is een groot voorrecht op gelijke hoogte te komen met Roy Emerson, een van de grootheden uit het tennis'', zei Djokovic.

Hij dankte uiteraard ook zijn begeleidingsteam, waarin de Duitser Boris Becker een steeds belangrijker rol speelt. Djokovic wil dit seizoen gaan voor alle vier grandslamtitels. ,,Een Grand Slam is uniek. In mijn team ademen we als één persoon en we leven ieder uur van de dag met hetzelfde doel voor ogen.''

Met zijn elfde grandslamzege is Djokovic op gelijke hoogte gekomen met Björn Borg en Rod Laver. Roger Federer voert de lijst aan met zeventien grandslamtitels, gevolgd door Rafael Nadal en Peter Sampras met veertien. Rod Laver behaalde er twaalf.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu