Doelman Nigel Bertrams vervangt verhuurde Jan Hoekstra bij FC Groningen

Nigel Bertrams showt zijn nieuwe shirt in de groene kathedraal van FC Groningen. Foto FC Groningen

Met de 27-jarige doelman Nigel Bertrams uit Best heeft FC Groningen een vervanger aangetrokken voor Jan Hoekstra, die vorige week aan Roda JC werd verhuurd om daar ervaring op te doen.

Bertrams stond afgelopen seizoen onder contract bij MVV. Hij gaat in Groningen de concurrentie aan met Sergio Padt, die nog een éénjarig contract heeft.

De Brabantse doelman werd opgeleid door PSV, waar hij in 2011 zijn eerste profcontract tekende. Bertrams had onder meer de Veendammer goalie en international Jeroen Zoet voor zich, waardoor hij met name bij Jong PSV in actie kwam.

In 2015 stapte hij over naar Willem II, waar hij geen enkele wedstrijd speelde. Bij NAC Breda werd hij vervolgens wel eerste doelman. Via FC Nordsjælland en De Graafschap, waar hij een goede periode kende, kwam hij uiteindelijk terecht bij MVV en nu dus FC Groningen.

Veel blessureleed

De carrière van Bertrams wordt gekenmerkt door veel blessureleed. De keeper had vaak last van zijn schouder, die telkens uit de kom schoot. Hij werd vaak aan het gewricht geopereerd, zelfs een half jaar geleden nog toen het euvel ook in Maastricht weer opspeelde. Inmiddels behoren alle problemen definitief tot het verleden.

Bertrams komt transfervrij over van MVV, omdat hij in Maastricht niet tot overeenstemming kwam over een nieuw contract. Willem II hengelde ook naar de diensten van de doelman, maar vist achter het net. Bertrams heeft een contract voor één seizoen getekend bij FC Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu