Doelman Swen Bakker (18) uit Delfzijl behoedt Be Quick 1887 uit Haren met slim acteerwerk voor tegengoal: 'De grensrechter zag het niet en ik heb maar niks gezegd'

Hij is nog maar 18 jaar oud, maar hij gedroeg zich als een door de wol geverfde voetbalprof. Mede dankzij prima acteerwerk van Be Quick 1887-keeper Swen Bakker uit Delfzijl kende scheidsrechter Douwe Pals geen doelpunt toe aan Be Quicks tegenstander TOGB.

Swen Bakker van Be Quick 1887.

Swen Bakker van Be Quick 1887. Foto: DVHN

Het was zo rond de 60 ste minuut in de openingswedstrijd van de competitie in de hoofdklasse. Be Quick 1887 ontving op de eigen Esserberg het gepromoveerde Tot Ons Genoegen Berkel uit Berkel en Rodenrijs. Be Quick speelde niet geweldig, maar was net op voorsprong gekomen met een beetje geluk. Mark Versteegen had met zijn rug en knie een corner binnen gewerkt (1-0).

Eigenlijk viel in die 60 ste minuut, dus kort na de openingstreffer, de 1-1. Rechtsback Mats van der Weel speelde terug op zijn keeper, Bakker dus, maar keek niet. Met een fraaie krul ging de bal hard richting zijn linkerhoek, terwijl Bakker helemaal vanuit de rechter moest komen. Nog nét voordat de bal tegen de touwen zou ploffen tikte Bakker hem met uit het doel.

‘De bal was al achter de lijn’

Althans, zo leek het. ,,Maar de bal was al achter de lijn’’, gaf Bakker na afloop eerlijk toe. ,,De grensrechter zag het niet en ik heb maar niks gezegd.’’ Omdat er ook geen tegenstander in de buurt was, protesteerde TOGB niet. ,,Het was wel een cruciaal moment’’, zei Be Quick-trainer Steven Wuestenenk na afloop. ,,Bij 1-1 was het waarschijnlijk wel een andere wedstrijd geworden. Zo makkelijk hadden we het niet.’’

Bakker, die opgroeide bij NEC Delfzijl en ook bij vv Hoogezand speelde, verdedigt waarschijnlijk ook komende week het Be Quick-doel. De jonge doelman vervangt eerste keeper Robert Smit, die geblesseerd is. Bakker is samen met Thom van Rotterdam tweede doelman.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu