Domper in Peking: Ook mannen plaatsen zich niet voor finale ploegenachtervolging

Sven Kramer, Marcel Bosker en Patrick Roest in actie. Foto: HH/ANP

In navolging van de vrouwen hebben ook de mannen zich niet weten te plaatsen voor de finale van de ploegenachtervolging. In de halve finale bleken Sven Kramer, Patrick Roest en Marcel Bosker niet opgewassen tegen de Noren. Oranje strijdt nu later dinsdag om het brons.

Hoewel Nederland vol had ingezet op het goud en op papier ook met een ijzersterk trio het ijs betrad, bleken de mannen niet in staat om zich te mengen in de strijd om de eerste plaats.

Het was een flinke aderlating voor de ploeg van bondscoach Jan Coopmans dat Kramer er co zich niet wisten te plaatsen voor de finale. In de halve eindstrijd bleek Noorwegen een maatje te groot. Vier jaar geleden verloor Nederland in de halve finale ook van de Noren.

Nederland wist op het ploegonderdeel, dat wordt verreden sinds de Olympische Spelen van Turijn in 2006, slechts één keer goud te halen bij de mannen en vrouwen. Beide teams veroverden de olympische titel bij de Spelen van Sotsji in 2014. De mannen reden bij de Spelen van Pyeongchang in 2018 naar brons.

Nieuws

menu