Domper voor Oranje: bondscoach Louis van Gaal test positief op corona

Louis van Gaal. Foto: ANP

Louis van Gaal heeft positief getest op het coronavirus. De bondscoach van het Nederlands elftal mist daardoor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen Denemarken.

Danny Blind, Henk Fraser en Frans Hoek zullen de taken van Van Gaal overnemen tot hij weer terug kan keren.

1-3-4-3

De positieve test komt op een heel vervelend moment voor Van Gaal en Oranje. De bondscoach wil juist deze week gebruiken om een nieuw systeem in te voeren met het oog op het WK in Qatar, later dit jaar. Hij pleitte voor een 1-3-4-3 systeem en wilde zijn spelers daar de komende dagen mee laten oefenen.

Louis van Gaal gaat nog meer zijn stempel drukken

„Ik wil dat bijna iedereen die implementatie meemaakt. Dan kan ik zien welke spelers er wel in kunnen functioneren en welke niet. Het is ook gemakkelijk dat ik meerdere spelers heb, die enige notie hebben hoe het moet worden uitgevoerd. Daarom zijn Cody Gakpo en Jurriën Timber ook hier, ook al zijn ze geblesseerd of onderweg om te herstellen. Maar ze kunnen wel kijken en luisteren naar wat er allemaal gezegd wordt. Iedere dag is er een evaluatie van de training om iedereen duidelijk te maken hoe we het willen hebben”, liet Van Gaal maandag nog weten.

Nieuws

Meest gelezen

menu